Human Hot-Pot Detox

Me โ€œcookingโ€ in said Clay pot!๐Ÿคฉ

Pearland, TX: Yes, this sounds scary, looks scary but is a trend well-worth the attention. I was just describing this experience to a sweet Japanese lady I met in the sauna at a Pearland gym today and realized I hadn’t yet put up a post on this. What a disservice to my readers but thankfully, it’s one easily rectified. Forgive and Follow me for tips on health/travel and fun-stuff-to-do recommendations! ๐Ÿค—

There are spas and detoxes and soaks and floating sessions and yoni steaks and so many techniques for stress management, detoxing and overall body rejuvenation, but this is the only one that wiped me out. In a good way!

LavaBene offers this special detox (hurry! there’s currently a BOGO free promo) which entails you sitting in a “hot pot” for 30 minutes.

In their own words,

Feel Better Inside To Look Better Outside

LavaBene Natural Detox Spa offers an authentic Eastern steam-bath to those seeking a time-tested way to look and feel younger. LavaBene induces deep sweating and increased heart rate to detoxify your body without the physical stress of strenuous exercise or the fatiguing heat of a conventional sauna. Our truly unique detoxification experience is as relaxing and rejuvenating as being warmed by the morning sun.

The LavaBene concept is akin to the far-infrared (FIR) sauna that uses FIR to create heat. A traditional sauna uses heat to warm the air, which in turns warms your body. An FIR sauna heats your body directly without warming the air around you. Compared with man-made FIR saunas, however, LavaBene is completely natural and without the risks and side effects of man-made FIR sources.

As a full-born “homegrown” African raised in tropical Africa, I’d felt invincible. ๐Ÿ’ช๐Ÿฝ When the nice employee Sammie was offering me ionized water and cautioning me to ring a bell if I got lightheaded, I scoffed. “Huhh?? I’m African and used to extreme humidity. It will take way more than 30 minutes to get me calling for help. Duhh!!” I soon found myself eating humble pie, almost bursting out of the pot while counting down in a sweat! It wasn’t even that hot but the detox effect is REAL. It felt like I was being cleansed from the very depths of my bones out.

It’s really good for you. I wished my family lived close by so I could take my Mom and everyone there, it’s that great. Before I began the session, Sammie had said I could rest for 15 minutes or more but of course I had another appointment scheduled back-to-back and no time in between to sit around cooling off! I planned to jump out from the pot and back to driving and my list of errands….Again, I ate my words. After I made it out of the pot, drank lots more special “water of the gods” and sat down in a super comfy clean recliner, I slept for almost two hours and had to cancel any appointments. ๐Ÿคฆ๐Ÿฝโ€โ™€๏ธ

Suffice it to say, You should try it out. Do you think you can do it, walk out and resume your normal functions? Can anyone beat my 2-hour nap? ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„ Would you come back for another session or chicken out? ๐Ÿ˜œ

Try it! Let’s see how well you fare.

#chinweoke #healthandwellness

This post is written by Helena Eke, blog owner. The opinions expressed are solely my own and I did not receive any incentive, compensation or reward for writing positively about my experience.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s